Volg onze pabo voltijdopleiding tot leraar basisonderwijs!
Wil jij kinderen helpen hun talenten te ontwikkelen? En heb je een mbo-, havo- of vwo-diploma op zak? Dan is de voltijdvariant van onze Pabo opleiding tot leraar basisonderwijs een logische stap naar het mooiste beroep van de wereld. In vier jaar tijd leg je de basis voor je vakmanschap als leraar in het basisonderwijs.
Profileer jezelf
Een deskundige leraar in het basisonderwijs is iemand met kennis en kunde. Tijdens de lerarenopleiding borgen we dat iedereen zich een basispakket aan kennis en vaardigheden eigen maakt. Daarnaast krijg je ook de ruimte om een deel van het curriculum naar eigen keuze in te vullen. Jouw interesse, passie en talent zijn daarbij het uitgangspunt.
Je profileert je in de doelgroep van het jonge of het oudere kind (leeftijdsprofilering) én je kunt kiezen uit diverse vakgerichte en/of thematische profileringen. Door jezelf te profileren, maak je het verschil voor de klas én in de school. Je ontwikkelt jezelf als persoon en als leerkracht en daarmee ben jij die leraar die bijdraagt aan meer variatie in het schoolteam en in het lesaanbod.
Alles in huis op Hogeschool de Kempel
Met je hbo-diploma leraar basisonderwijs op zak kun je lesgeven aan alle groepen van de basisschool en op verschillende scholen. En niet alleen binnen het regulier basisonderwijs, maar ook in het speciaal basisonderwijs (SBO), het speciaal onderwijs (SO), het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs. En je bent ook nog eens bevoegd om het vak bewegingsonderwijs te verzorgen in groep 1 en 2. Je leert alles wat een allround basisschoolleraar nodig heeft. En dat totale pakket aan kennis en kunde breng je direct in de praktijk tijdens een stage!
Meer over onze profileringsmogelijkheden
Maak het verschil | Keuzeprofielen en -modules
Specialiseer jezelf na de pabo | Doorstudeermogelijkheden
Jouw volgende stap
Programma pabo voltijdopleiding
In de eerste twee jaren van de pabo-opleiding oriënteer je je op het beroep en wordt je toegerust met een stevige kennisbasis. Je doet vakinhoudelijke en vakdidactische kennis op over de basisschoolvakken en leert deze kennis over te brengen op kinderen. Deze onderwijskundige en pedagogische inzichten pas je toe in de stagepraktijk. Theorie en praktijk gaan dus hand in hand.
Je maakt kennis met beroepstaken. Dit zijn beschrijvingen van de werkelijke praktijk van een leerkracht in het basisonderwijs, op het gebied van pedagogisch en didactisch handelen. Binnen een beroepstaak krijg je als student de ruimte om jouw stagepraktijk in te zetten en te bewijzen dat je deze taak beheerst.
In het tweede deel van de opleiding staat het werken met beroepstaken centraal en daarbinnen wordt je de mogelijkheid geboden om je eigenheid te ontdekken en je verder te ontwikkelen. In deze fase van de opleiding krijg je tevens de kans om je te profileren op een leeftijdsgroep (jongere kind of oudere kind) of een thema. Je sluit de opleiding af met een eindstage en een Meesterstuk.
Veelgestelde vragen
Wanneer word ik toegelaten?
Hoe is de opleiding opgebouwd?
Wat zijn de lestijden?
Wat is de Kempel-intake?
Wat is de rekentoets?
Welke toelatingstoetsen moet ik maken?
Wanneer ga ik stage lopen?
Welke bijzondere activiteiten zijn er?
Kan ik een dagje meelopen?
Krijg ik ondersteuning bij mijn studie?
Met welke kosten moet ik rekening houden?
De ervaring van onze studenten
Niemand kan beter verwoorden hoe is het om te studeren aan Hogeschool de Kempel dan onze eigen voltijdstudenten. Laat je inspireren door hun ervaringen!
Studie in cijfers
Wil jij onze opleiding vergelijken met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Ga dan naar Studiekeuze123!