Master Onderwijs en Technologie
Benut de kansen en uitdagingen van ICT in het onderwijs!
In de praktijkmaster Onderwijs & Technologie draait het om het benutten van de kansen en uitdagingen van ICT om zo het onderwijs nog krachtiger en rijker te maken. In deze tweejarige masteropleiding te Utrecht leiden we je op in het onderzoeken en integreren van de mogelijkheden van technologie in het onderwijs.
Bekijk de data van voorlichtingsmomenten
Samenwerking
Deze master is ontwikkeld binnen het partnerschap van Radiant Lerarenopleidingen. De standaard leslocatie van deze opleiding is Utrecht, maar een deel van de onderwijsactiviteiten vindt plaats bij Hogeschool IPABO in Amsterdam en Hogeschool de Kempel in Helmond. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een tweedaagse of een conferentiedag. Lees hier meer over de leslocatie. Je schrijft je in als student aan de Marnix Academie en ontvangt bij afstuderen ook een masterdiploma van de Marnix Academie. Voor meer informatie en inschrijving zie: www.masteronderwijsentechnologie.nl.
Je volgt de master in deeltijd. Je hebt gemiddeld één dag in de twee weken les. Zo kun je de master combineren met je huidige baan en datgene wat je leert direct toepassen in de praktijk.
schrijf je nu direct inInhoud
Je ontwikkelt je in twee jaar tijd tot een expert onderwijs en technologie. Jij wordt die specialist die kritisch en onderzoeksmatig technologische ontwikkelingen integreert in de eigen beroepspraktijk. Je leert complexe praktijkvraagstukken onderzoeken over de samenhang tussen de visie op leren, onderwijzen en technologie. En als informeel leider initieer jij straks ontwikkelingen op het gebied van technologie in de school.
In de praktijk
Na afronding van deze masteropleiding kun je:
- actuele en toekomstige digitale middelen grondig verkennen en evalueren op bruikbaarheid voor jouw schoolpraktijk;
- deze middelen vervolgens inzetten ter ondersteuning en versterking van het leren van de
leerlingen in je groep; - technologie op een onderwijskundige en pedagogisch krachtige manier inzetten;
- krachtige leeromgevingen, die ondersteund worden door leertechnologie, ontwerpen;
- strategieën bedenken en onderzoeken waardoor het leren van leerlingen geoptimaliseerd
wordt; - technologie in het curriculum integreren;
- een bron van inspiratie zijn voor anderen;
- je expertise in dienst stellen van innovaties op school-/stichting-/instellingsniveau.
Praktische info
Doelgroep
Startmomenten
Opbouw
Cursusdagen
Cursustijden
Data
Kosten
Studie-investering
Verdere informatie
Rooster
De colleges zijn (om de week) op dinsdag van 9.30 tot 16.30 uur.
Aan het begin van het eerste studiejaar is er een tweedaags seminar met overnachting in een hotel.
Lerarenbeurs
Ga je de uitdaging aan en wil je je aanmelden voor de master Onderwijs & Technologie?
Als je bevoegd leraar in het po, vo of mbo bent, kun je een lerarenbeurs aanvragen. De lerarenbeurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Daarnaast kan je werkgever subsidie krijgen om studieverlof te geven. Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor een lerarenbeurs, dan kun je op de DUO-site een eenvoudige voorwaardencheck doen. Voldoe je niet aan de voorwaarden? Dan kom je misschien in aanmerking voor een tegemoetkoming of subsidie voor lerarenopleidingen.
Om de aanvraag te kunnen voltooien, heb je een BRIN- en CROHO/ISAT-nummer nodig. Het BRIN-nummer van de Marnix Academie (ook voor aanmelding locatie Helmond) is 10IZ, het CROHO/ISAT-nummer is 70217.
Kijk hier voor meer informatie.