Sign In

​Ben je een vwo'er of goede havist die meer kan, meer wil en een uitdaging niet uit de weg gaat, dan is het Challenge Program een optie voor je. Het vierjarige Challenge Program (CP) is een volwaardige academische voltijdopleiding tot leraar basisonderwijs.

Leraar met een 'plus'

In het werkveld is behoefte aan leraren met een academisch werk- en denkniveau, die onderwijs kunnen onderzoeken en verbeteren op klas- en schoolniveau. Het Challenge Program leidt je op tot leraar basisonderwijs met een ‘plus’, Een leraar die lesgeven combineert met coördinerende, leidinggevende of innoverende taken binnen de school.

Doorstromen naar masteropleiding

De academische variant is mogelijk door de samenwerking met de Open Universiteit. Resultaat is een innovatieve hbo-opleiding met een uitdagend universitair programma. Dit bestaat uit acht modules op wetenschappelijk bachelorniveau, waarin onderwijskundige kennis, academische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden centraal staan.

Bij de afronding van je studie ontvang je het hbo-diploma leraar basisonderwijs en het ‘toegangsbewijs’ om direct te starten met de masteropleiding Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit of met de hbo-masteropleiding Leren en Innoveren.

academisch.jpg

Meer informatie:


Start studiejaar 2018-2019:

28 augustus 2018

Klik op onderstaande link voor het 

programma van de eerste week
(voorbeeld 2017-2018  -  2018-2019 volgt nog)