Sign In

​​Onderzoek neemt een belangrijke plaats in op Hogeschool de Kempel. Door onderzoek te doen kun je het onderwijs verbeteren en vernieuwen. De praktijk vraagt dan ook om leraren die niet alleen uitvoeren, maar ook onderzoeken en ontwerpen. De Kempel zelf doet ook 'onderzoek naar Onder​zoek in de opleiding'​.

Tijdens de opleiding doe je regelmatig onderzoek. Zo ervaar je dat je zelf actief moet zijn in het verder ontwikkelen van de huidige en toekomstige onderwijspraktijk. Via de onderzoekslijn in de opleiding word je voorbereid op je rol als onderzoekende leraar in het basisonderwijs.

Meesterstuk

In het vierde jaar werk je aan je Meesterstuk, een praktijkonderzoek in je stagegroep. In het 'onderzoeksdeel' ga je op zoek naar antwoorden op een zelf geformuleerde onderzoeksvraag. Op basis van deze antwoorden trek je conclusies. Vervolgens test je in het 'praktijkdeel' of je conclusies ook het gewenste effect opleveren in je stageklas.

Inspecteur Hermansfonds Onderwijsprijs

Het Inspecteur Hermansfonds reikt ieder jaar een prijs uit aan drie studenten die tijdens de afstudeerperiode een innoverende bijdrage hebben geleverd aan de onderwijsontwikkeling op hun stageschool. De jury bestaat uit voorzitters van schoolbesturen uit de regio Oost-Brabant en Noord-Limburg. De prijs wordt uitgereikt tijdens de diplomeringszitting en bestaat uit een geldbedrag en een oorkonde.

Naamgever van de prijs is Frans Hermans, oud-inspecteur basisonderwijs in de regio Helmond. Frans Hermans speelde een belangrijke rol bij de vestiging van de Hogeschool de Kempel in Helmond. Jarenlang was hij (adviserend) lid van het bestuur van Stichting De Kempel. Eind 2003 startte hij het fonds, dat zich richt op studenten van De Kempel. Frans Hermans overleed in 2012 op 92-jarige leeftijd.

 

 

​Onderwijsprijs 2015

Winnaar van de Onderwijsprijs 2015 was Robin Lemmen. De tweede en derde prijs gingen naar Ankie Kleuskens en Lieke Avezaat. De drie meesterstukken vind je op deze site. Lees meer...

 

Onderwijsprijs 2016

Winnaar van de Onderwijsprijs 2016 was Janneke Saris. Haar meesterstuk over muziek en tweetekenklanken won op basis van innovatief karakter en toepasbaarheid in de praktijk. ​Laura Beekmans en Amber van Nieuwburg wonnen de derde en tweede prijs.  Lees meer...


Onderwijsprijs 2017

Winnaar van de Onderwijsprijs 2017 was Lette van Benthum. Haar meesterstuk ging over ontwikkelingsgericht werken tijdens de rekenles. De jury roemde het meesterstuk vanwege het innovatief karakter en de bruikbaarheid voor de praktijk. Lees meer...

​