Sign In

​Hogeschool de Kempel is een zelfstandige monosectorale hogeschool die de opleiding tot leraar basisonderwijs aanbiedt. Met zo’n 800 studenten is De Kempel een kleine hogeschool en een middelgrote pabo (pedagogische academie basisonderwijs). Studenten kunnen kiezen voor de voltijd- en de deeltijdopleiding en het Challenge Program (academische pabo).

Eerste en tweede plaats in rankings

Hogeschool de Kempel biedt kleinschaligheid, aandacht en hoge kwaliteit van voorzieningen en faciliteiten. Studenten geven hun waardering voor de gedegen loopbaanvoorbereiding jaarlijks aan in de Nationale Studenten Enquête (NSE). De scores zijn terug te zien in de rankings van studiekeuzegidsen: De Kempel staat vanaf 1995 continu in de top 5 van de Nederlandse pabo's. In Elsevier Beste Studies 2015 en de Keuzegids hbo 2016, 2017 en 2018 staat Hogeschool de Kempel op de eerste plaats en is hiermee de beste pabo van Nederland.

De deeltijdopleiding is in de Keuzegids deeltijd en duaal 2015 uitgeroepen tot best gewaardeerde pabo. In april 2015 is de Kempel geaccrediteerd met de eindbeoordeling 'goed'. De Kempel behoort daarmee tot de zeven pabo's die deze kwalificatie ontvingen. In het totaal werden 24 pabo's geaccrediteerd. 

 

Ambitie

Hogeschool de Kempel wil bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van het onderwijs. Deze ambitie realiseren wij via de initiële opleiding, de lectoraten en onderzoekslijn (Kempelonderzoekscentrum) en het professionaliseringsaanbod (Kenniscenter de Kempel).

Hogeschool de Kempel werkt vanuit deze drie invalshoeken aan:

  1. het opleiden van studenten tot startbekwame leraren;

  2. het initiëren, uitvoeren en delen van onderzoek;

  3. het professionaliseren van startende en ervaren leraren.